+
Eritritol - bővebben Az eritrit vagy eritritol egy természetes cukoralkohol, Mely gyümölcsökben (pl. Korte dinnye, szőlő) è előfordul. Kinézetre és ízre nagyon hasonlít un cukorra, de un cukorra jellemző mellékhatások nélkül. Teljesen kalóriamentes (0 kcal / 100g), Igy un legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak. Nincs hatással un vércukorszintre, glikémiás: Indice di alacsonyabb un Tobbi cukoralkoholénál, Meg un xiliténél è. Egyes országokban 0 glikémiás indexűnek írják le. Nincs hatással az inzulintermelésre. IGY cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják. Un cukorral ellentétben nem okoz fogszuvasodást. Sot kutatásokból kiderül, hogy nagyobb védelmet biztosít un fogaknak, menta un xilit. (A legoptimálisabb védelem viszont az eritritol és a xilit kombinációjával érhető el.) Édesítőereje 60-80% - a un közönséges cukorénak. IZE hus és Édes. Nincs utóíze. Az eritrit teljes mértékben felszívódik un vékonybélben. Un vastagbélbe csak egyszeri Nagy mennyiség (több menta 80 Gramm) fogyasztása esetén jut, ezért un Tobbi cukoralkoholtól eltérően laxatív, hashajtó hatása gyakorlatilag nincs. Metabolitjai un Vesen keresztül választódnak ki, un ürülnek vizelettel, de 90% - ban változatlanul hagyja el un testet. Az eritriol kisebb molekulájú, ES 90 százaléka felszívódik un vékonybélből, és Nagy részben változatlan formában kiválasztódik un vizeletben. Ez un tulajdonsága az eritriolt egyedivé teszi un cukoralkoholok között. Az eritriol emésztési toleranciája Magas: 2-3-szor jobb menta un xilité, un laktité, un maltité, és az isomalátáé, 3-4-Szer menta jobb un szorbité és a mannite. Az eritriol un szervezetben gyorsan felszívódik, nem metabolizálódik, Azután un gyorsan vizelettel, változatlan formában ürül. Un cukoralkoholok Kožul az eritritolnak van una legerősebb gombaszaporodást gátló hatása, candida Igy diétások è fogyaszthatják. Cukor erjesztésével állítják Elo, un fermentált tejtermékekhez hasonló Modon. Egy nem patogen mikroorganizmus un Moniliella pollinis segítségével. Un ultrafiltrálják fermentált terméket, kristályosítják, mellyel majdnem 100% - os tisztaság érhető EL. Az eritriol Noveli az élelmiszerek eltarthatóságát. 1848-ban fedezte fel egy brit kémikus (John Stenhouse), friss és fermentált gyümölcsökben. Az eritritolt először Japánban kezdték el használni 1990-ben. Az USA-ban 1997 Ota, az UE-ban pedig 2003 Ota van forgalomban. Az eritriolt Japánban 1990 Ota használják cukorkákban, csokoládéban, töltelékekben joghurtban, gyümölcszselékben, lekvárokban, italokban, valamint cukorhelyettesítőként. A Magyar Élelmiszerkönyvben Eritrit Neven szerepel. A Nemzetközi jelölés alapján E-968 kóddal tüntethető fel élelmiszereken. Az eritritol Szamos nem édesítő, élelmiszer-technikai hatással è rendelkezik. Ezeket un hatásokat az élelmiszeripar Széles termékskálán kihasználja. Az édességektől un tejtermékekig Importanti összetevő. Édeskés-savanykás, nem Fűszeres élelmiszerekben Kiváló ízfokozó hatással BIR. Hatóanyag-hordozóként è alkalmazza az ipar pl. Egyéb adalékanyagok vivőmolekulájaként. Vízmegkötő képessége Miatto nedvesítőszerként, azaz stabilizátorként è használják, un Kis páratartalom szárító hatását semlegesíti. Sűrítőanyagként un viszkozitás beállítására è alkalmazható. Savszabályozó anyagként az élelmiszerek pH-értékének stabilizálására è felhasználják. Az eritriol alkalmazása Az eritriol használható süteményekben, kekszekben és kétszersültekben maximálisan 10% mennyiségig, amivel drámai mértékben fokozható az eltarthatóság. Az eritriol hosszabban Tarto frissességet és puhaságot kölcsönöz un sütőipari termékeknek. Sütőipari termékek esetén az eritriol használata tömörebb tésztát és puhább terméket eredményez. Az eritriol használatával un sütőipari termékek kevésbé színeződnek. Az eritriol olvasztáskor másként viselkedik. Un cukorkákban az eritriol nem higroszkópos (nem veszi Fel un levegő nedvességtartalmát), fényt Jo, törési tulajdonságokat és szájban való olvadást biztosít. Az eritriol gyorsan krostályosodik. Egyes cukorkafélékben, menta Karamella és az fondantféleségekben eritriol jól kombinálható un maltittal un kristályosodás irányítása érdekében. Az eritriol legjobban finomra őrölt vagy por formában használható, de keménycukorkákhoz kristályos vagy szemcsés formában è alkalmas Jol. Következtetések az eritriolról Az eritriol un legegészségesebb és a legkisebb kalóriatartalmú (ES szénhidrát tartalmú) választási Colazione gratuita un cukorhoz és más cukoralkoholokhoz képest. Felhasználhatósága azonos más testicoli édesítőszerekével, ráadásul egészséges és az Magas emésztési toleranciája.
![](https://i.ytimg.com/vi/x7zleL5Jo6k/hqdefault.jpg)
No comments:
Post a Comment